3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Krůtí závitky

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 600 g
schwarzwaldská šunka 50 g
eidam 50 g
dijonská hořčice
mleté maso 200 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou dijonské hořčice. Poklademe plátkem schwarzwaldské šunky (nebo obyčejnou šunkou, může být i anglická slanina), plátkem eidamu, doprostřed potřeme náplní z orestovaného mletého masa a zavineme. Spíchneme párátkama a na pánvi na oleji ze všech stran opečeme. Závitky vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem (vodou), přidáme na větší kousky překrájenou cibuli, celé oloupané stroužky česneku a v troubě na 180°upečeme asi 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší, opečenými brambory nebo hranolky.

Náplň z mletého masa:
Mleté maso zprudka opečeme na pánvi, rozdělujeme jej vidličkou, aby se příliš nespojilo. Maso osolíme, opepříme a přidáme překrájené kysané zelí a syrový nastrouhaný brambor. Podlijeme troškou vody (50ml), necháme podusit, až se vyvaří voda a plníme připravené závitky.

Závitky můžeme připravit i z kuřecích prsou nebo vepřové kýty a náplň můžeme dát i jinou (šunka a sýr zůstává všude):

- špenátová náplň: Listový špenát podusíme na lžíci másla, osolíme, trochu opepříme a potřeme připravené plátky
- špenátová s nivou: do podušeného špenátu (špenát tady nesolíme) nastrouháme nahrubo sýr nivu, už nevaříme, promícháme a plníme rolky
- houbová náplň: houby nebo žampióny podusíme na cibulce, přidáme rozšlehaná osolená vajíčka, necháme ztuhnout a naplníme závitky
- houbová s masem: Mleté maso opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené houby, necháme chvíli podusit, plníme závitky
- náplň ze sušených švestek: Do závitků můžeme jednoduše nacpat vypeckované sušené švestky - dáme jich tolik, aby nám šly zavinout. Sem nedáváme pod maso cibuli a česnek.
- jablková náplň: Závitky poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky, opět,- kolik jich vejde, zavineme, opečeme, atakdál, jako nahoře, maso při pečení můžeme podlít jablečným moštem a vývarem, cibuli a česnek necháme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...